Afwerken

Afwerken

Wanneer uw wand of vloer is uitgehard, zie hiervoor de verpakking van uw lijm, dan kunt u uw betegelde oppervlakte gaan afwerken. Te beginnen met het voegen van de tegels en daarna het afkitten van de diverse aansluitingen. Voor het voegen en kitten geldt hetzelfde als bij het betegelen en alle andere handelingen. Informeer van te voren goed, en zorg dat u alle materialen in huis heeft, voordat u begint.

Voegen

Lees op de verpakking hoeveel water u moet toevoegen aan het voegmiddel. Voeg het water in delen toe en mix dit geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klonten in het voegsel zitten. Breng het voegsel met behulp van een voegrubber diagonaal aan op de wand/vloer. Nadat u de totale oppervlakte is voorzien van voegsel, moet er met een natte spons het teveel aan voegsel weg gehaalt worden. De spons tussendoor regelmatig schoonmaken en niet te nat gebruiken (dan haalt u kleur uit de voeg). Blijf hiermee mee doorgaan, totdat er een strakke voeg is ontstaan. De waas die op de wandtegels achterblijft, verwijdert u met een doek als de voeg droog is. Gebruik hier eventueel één van onze reinigings middelen voor.

Kitten

Tegels die aansluiten op een douchebak, bad, keukenblad, of ander wand/vloer, dient u af te kitten. U plakt beide zijde af met tape en maakt het oppervlak vetvrij met behulp van ammonia. Hierna brengt u de kit aan over de gehele lengte. Zodra u de kit heeft aangebracht moet u deze inspuiten met een mengsel van water en klein beetje afwasmiddel. Daarna kunt u de kitlaag glad afwerken met behulp van uw vinger of een kitlepel. De overtollige kit wordt hierdoor ook meteen verwijderd.

Coba. De juiste materialen om uw project voor te bereiden, te betegelen en af te werken.

Verhoeven Tools. Alle gereedschappen om van uw project een succes te maken.

Schönox. De ES kit van Schönox zorgt voor het beste resultaat.

Moeller. Groot assortiment voor het reinigen en onderhouden van uw tegels.