Voorbereiden

Voorbereiden

Het is van groot belang dat de ondergrond waar u op gaat tegelen goed is voorbereid. Voor het betegelen van uw wand of vloer is het van belang dat de ondergrond vlak is. Wanneer bijvoorbeeld de muur niet waterpas is, zult u dit terug zien in de betegelde wand. Of bij een hoogte verschil in uw vloer, moet u dit bijvoorbeeld oplossen d.m.v. grote hoeveelheden lijm. Egaliseer oneffen ondergronden dus goed.

Daarnaast dient de ondergrond stof- en vetvrij te zijn. Grote scheuren en gaten opvullen met een vulmiddel. Daarnaast loszittende delen verwijderen. Wanneer u te maken heeft met een sterk zuigende ondergrond, zult u de muur moeten voorbehandelen met een geschikte primer of voorstrijk. Wanneer u dit niet doet, bestaat er de kans dat de lijm niet goed zal hechten aan uw tegel.

Wat te doen met een bestaande tegel op uw ondergrond. In de meeste gevallen kunt u nieuwe de tegels over bestaande (oude) vloertegels en wandtegels heen plakken. Deze kunt u dus gewoon laten zitten, maar ook hier geld het boven genoemde. Hiervoor dient wel een speciale lijm te worden gebruikt.

Tegels hebben de mooie eigenschap om warmte op te nemen en lang vast te houden. Tegels is dus een fantastische combinaite met een vloerverwarimg. Ook hier is het belangrijker dat u de juiste tegellijm gebruikt.

Verdiep u goed in uw project, inspecteer uw ondergrond en bekijk welke materialen u daarvoor nodig heeft. Onze leveranciers hebben de beste materialen, kennis en informatie. Daarom verwijzen wij u graag door naar hun website. U kunt hier alle informatie opdoen die nodige is om u ondergrond op de juiste manier voor te bereiden. Natuurlijk hebben wij al deze producten in onze webshop.